O Fundacji

Fundacja założona w 2019 roku przez Stanisława Jędrysiaka.

Celem jej działań jest odbudowa mody na czytanie książek oraz dostarczanie książek dla dzieci na oddziały pediatryczne. Fundacja współpracuje z partnerami społecznymi w różnych częściach Polski. Jak dotąd Fundacja MARTEL zrealizowała szereg projektów społecznych.

zarząd Fundacji

IMG4697z

Przedsiębiorca, inwestor i filantrop.
Prezes Fundacji MARTEL oraz prężnie działającego Wydawnictwa MARTEL. Właściciel firm Sekwoja Group oraz Martel-EDU. Inicjator wielu akcji charytatywnych, zwolennik przywracania mody na czytanie książek.

Optymista i fighter, który nigdy się nie poddaje. Człowiek czynu, nieustannie podejmujący nowe wyzwania. Propagator zdrowego trybu życia.

Fundację założył z potrzeby serca, by ułatwić dostęp do książek dzieciom, które ich najbardziej potrzebują. Hołduje przesłaniu Ramóna Gómeza de la Serny: „Książka jest pasem ratunkowym samotności”, więc powołanie do istnienia fundacji było nie tyle spełnieniem marzenia, co potwierdzeniem, że hasła, które nam w życiu przyświecają, można i warto urzeczywistniać.

Aktor, prezenter radiowy i telewizyjny, dziennikarz, producent telewizyjny, PR Manager, specjalista ds. administracji publicznej i rządowej. Charyzmatyczna i nietuzinkowa osobowość, która zaraża pasją, uśmiechem na twarzy i optymizmem.

Wizjoner, który ma krótki proces od pomysłu do realizacji, wrażliwy na wszelkie przejawy niesprawiedliwośći społecznej i krzywdy ludzkiej, stara się w takich sytuacjach reagować i nieść pomoc oczywiście w miarę swoich możliwośći. Wielki Miłośnik zwierząt przez duże "M" jak Milner- Ambasador ogólnopolskiej akcji "dlaSchroniska.pl".

Na przestrzeni kilkunastu lat miał przyjemność współtworzyć i produkować wiele prestiżowych inicjatyw i projektów medialnych o randze ogólnopolskiej, także takich, których miał zaszczyt być twarzą, zarówno dla podmiotów komercyjnych, jak i organizacji z sektora publicznego.

Motto życiowe - "Cierpliwość jest goryczą, ale słodki owoc daje".

IMG4698z-2

Motto życiowe - "Cierpliwość jest goryczą, ale słodki owoc daje".

IMG_4696z

Ukończyła Uniwersytet Ekonomiczny na kierunku Międzynarodowe Stosunki Gospodarcze oraz Marketing Międzynarodowy we Wrocławiu, gdzie również uczęszczała na studia doktoranckie. Pracowała dla międzynarodowych firm, gdzie zdobywała doświadczenie, które przeniosła później na własną działalność. Współpracę z Fundacją MARTEL zaczęła z potrzeby serca, aby wsp. Niepoprawna optymistka, miłośniczka ciągłego rozwoju i inwestowania w wiedzę. Jej pasją jest muzyka i śpiew.

Nasz zespół

d970877d-f95f-483c-9542-5acfc8d4278f

Absolwentka Wydziału Filologii Polskiej na kierunku dziennikarstwo, na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Od ponad 20 lat związana ze środowiskiem kaliskich mediów. Swoją przygodę z dziennikarstwem rozpoczynała w lokalnej telewizji kablowej, później przez 12 lat pełniła funkcję rzeczniczki prasowej Urzędu Miasta w Kaliszu. Znana z zamiłowania do sportu i działalności społecznej. Pomimo, iż od dwóch lat zmaga się z chorobą nowotworową, wciąż pisze i publikuje. Podejmując współpracę z fundacją MARTEL chce wykorzystać swoje wieloletnie doświadczenie w realizacji cennych społecznie projektów.

Skontaktuj się

Fundacja MARTEL