O Fundacji

Fundacja założona w 2019 roku przez Stanisława Jędrysiaka.

Celem jej działań jest odbudowa mody na czytanie książek oraz dostarczanie książek dla dzieci na oddziały pediatryczne. Fundacja współpracuje z partnerami społecznymi w różnych częściach Polski. Jak dotąd Fundacja MARTEL zrealizowała szereg projektów społecznych.

zarząd Fundacji

IMG4697z

Przedsiębiorca, inwestor i filantrop.
Prezes Fundacji MARTEL oraz prężnie działającego Wydawnictwa MARTEL. Właściciel firm Sekwoja Group oraz Martel-EDU. Inicjator wielu akcji charytatywnych, zwolennik przywracania mody na czytanie książek.

Optymista i fighter, który nigdy się nie poddaje. Człowiek czynu, nieustannie podejmujący nowe wyzwania. Propagator zdrowego trybu życia.

Fundację założył z potrzeby serca, by ułatwić dostęp do książek dzieciom, które ich najbardziej potrzebują. Hołduje przesłaniu Ramóna Gómeza de la Serny: „Książka jest pasem ratunkowym samotności”, więc powołanie do istnienia fundacji było nie tyle spełnieniem marzenia, co potwierdzeniem, że hasła, które nam w życiu przyświecają, można i warto urzeczywistniać.

Aktor, prezenter radiowy i telewizyjny, dziennikarz, producent telewizyjny, PR Manager, specjalista ds. administracji publicznej i rządowej. Charyzmatyczna i nietuzinkowa osobowość, która zaraża pasją, uśmiechem na twarzy i optymizmem.

Wizjoner, który ma krótki proces od pomysłu do realizacji, wrażliwy na wszelkie przejawy niesprawiedliwośći społecznej i krzywdy ludzkiej, stara się w takich sytuacjach reagować i nieść pomoc oczywiście w miarę swoich możliwośći. Wielki Miłośnik zwierząt przez duże "M" jak Milner- Ambasador ogólnopolskiej akcji "dlaSchroniska.pl".

Na przestrzeni kilkunastu lat miał przyjemność współtworzyć i produkować wiele prestiżowych inicjatyw i projektów medialnych o randze ogólnopolskiej, także takich, których miał zaszczyt być twarzą, zarówno dla podmiotów komercyjnych, jak i organizacji z sektora publicznego.

Motto życiowe - "Cierpliwość jest goryczą, ale słodki owoc daje".

IMG4698z-2

Motto życiowe - "Cierpliwość jest goryczą, ale słodki owoc daje".

Skontaktuj się

Fundacja MARTEL