Nasze projekty

Biblioteczki w kształcie serca

Naszym obecnym projektem są biblioteczki w kształcie serca. Przekazujemy je zapełnione książkowymi podarunkami. Trafiają one na oddziały pediatryczne szpitali w całej Polsce. Chcemy, by przekazane pozycje wydawnicze zawsze kojarzyły się z dobrem. Nasze biblioteczne serce ma to dobro symbolizować. Co wyróżnia ten projekt? Książki są prezentem i będą one mogły wyruszyć w podróż razem z dzieckiem.

"Czytaj dziecku - pokaż świat"

Celem kampanii „CZYTAJ DZIECKU – POKAŻ ŚWIAT” jest zapewnienie swobodnego, nieograniczonego, a co ważne- bezpłatnego dostępu do książek, bajek, czytanek i kolorowanek dla dzieci odbywających hospitalizacje w szpitalach na terenie całego kraju. Kampania skierowana jest przede wszystkim do najmłodszych pacjentów przebywających na szpitalnych oddziałach dziecięcych w różnych zakątkach kraju, aby uatrakcyjnić, a zarazem umilić im pobyt w trakcie hospitalizacji. Edukacja, zabawa, przygoda i rozwój intelektualny, to tylko jedne z nielicznych wartości, które będą czekać na najmłodszych pacjentów w biblioteczkach Fundacji MARTEL.

Serce dla serca

Serce dla Serca – akcja charytatywna z udziałem gwiazd na ratowanie życia Iwony Glazer. Jesteśmy sponsorem płyty. Płyta będzie cegiełką, która pozwoli na zebranie funduszy na niezbędną operację.
Konto bankowe:
Fundacja Martel